м. Київ. Будинок № 43 по вул. Володимирській.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaKijów obwódКиїв
Opis

Зведено у 1888 році за проектом архітектора В.Ніколаєва. Власником споруди був професор кафедри політичної еко­номії і статистики Київського університету А.Антонович. Триповерховий (з подвір'я – чотири­поверховий), цегляний, з цокольним поверхом. Складається з двох збло­кованих одноквартирних секцій, що мають роздільні сходові клітки. Пере­криття дерев'яні.

Композиція голов­ного фасаду тридільна, з розташованим у центрі внутрішньоквартальним про­їздом, фланкованим двома сходами. Центральна частина вирішена у вигляді ніші-екседри, до якої входять два бал­кони. Бічні частини увінчано фрон­тонами у формі кокошників. Фасад оформлено ритмом пілястрів, обрам­лення вікон і декор стін мають ха­рактерну для російської архітектури 17 ст. форму, виконану фігурною цегляною кладкою. В огорожі балконів використано чавунне литво, в опорах центрального балкона – ковані мета­леві колонки, що становлять мистецьку цінність.

Один з найхарактерніших для першого етапу будівництва (1870–80-х рр.) прибуткових житлових будинків з індивідуальним творчим почерком ар­хітектора. 

Джерело 

Как добраться к точке: 
Володимирська, 43
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry