м. Флоренція. Колегія піаристів.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Budowla,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • WłochyToskaniaFlorencja
Opis

Будинки на цьому місті разом з церквою були передані єзуїтам у 1557 році. Коледж будувався за проектом  архітектора Бартоломео Амманнаті з 1579 року. Будівництво неодноразово припинялось і було завершене тільки у 1620 році. У 1686 році за проектом Джованні Батісти Фоггіні будівля була розширена. Нинішній вигляд вона прийняла у ХІХ столітті, коли влада Флоренції купила ще декілька будинків Мартеллі поряд з коледжем і провела перебудову. Сьогодні більшу частину будинку займає ліцей Галілео – спадкоємець навчальних закладів, які діяли тут. Також тут розташована Сименеська обсерваторія.

Велика будівля простої форми з порталами кінця XVII століття. Вона включає в себе стародавню башту деї Рондінеллі, на вершині якої обладнана обсерваторія, яку видно з усіх кінців міста.

Справа від правого входу – невелика скінія, в якій розміщений мармуровий барельєф «Мадонна з немовлям» роботи Бернардо Росселіно.  На верхній частині фасаду закріплені герби родини Мартеллі, Флоренції, емблеми ордена Ісуса і ордена піаристів, Крім того, на фасаді будівлі – три меморіальні дошки. Одна присвячена перебуванню тут Леонардо да Вінчі у 1508 році, інша – передачі будівлі від родини Мартеллі, третя, встановлена у 1930 році – 300-літтю школи піаристів.

Джерело

Как добраться к точке: 
via dei Martelli 9-11
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry