м. Прага. Вртбовський палац.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Pałac,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

В історичній частині Праги Мала Страна на перетині вулиць Тржіште і Кармелітської знаходиться палац архітектури XVIII століття з одним з найкрасивіших садів Європи.  Історія заснування Вртбовського палацу починається в 1622 році, коли пару будинків на різних вулицях по сусідству купив заможний граф Сезім з Вртби. Потім він об'єднав обидва будинки в один комплекс в стилі пізнього ренесансу, оточивши його виноградником.

Палац у спадок дістався онуку Сезіма - Яну Йозефу Вртбовському, який перебудував його в стилі бароко. Старі виноградники у дворі він перетворив на розкішний сад у вигляді терас італійського типу, які спускалися сходами по схилах пагорба. Оформленням саду і палацу займалися модні в той час архітектор Ф.М.Канька, живописець В.Рейнер і скульптор М.Браун.

В кінці XVIII століття палац перейшов у власність імператорського радника Яна Майера, при якому палац був перебудований в класичному стилі, додані два південних крила. Під час Другої світової війни Вртбовський палац служив німецьким штабом. Після розгрому нацистів будівля стала належати Чехословацькому Міністерству закордонних справ. У 90-х роках минулого століття Втрбовський палац з садом піддали повної реконструкції. Роботи по відновленню саду тривали 5 років, і в 1998 році він був відкритий для відвідування. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

Как добраться к точке: 
Karmelitská 373/25
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry