м. Прага. Ледебурський палац.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Pałac,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

У 1665 році Ян Вацлав із старовинного чеського роду Коловратів купив і об'єднав кілька старих будинків, розташованих на захід від Празького граду. Саме з них згодом утворився Ледебурський палац. Він був побудований за проектом архітектора-італійця Джованні Доменіко Орсі.

У 1852 році палац придбав таємний гірський радник королівства Саксонії і професор чорної металургії граф Карл Генріх Ледебур і провів деякі зміни в дизайні. Саме в його честь сам палац і прилеглий до нього сад отримали свою назву.


З 1945 року в палаці розташовувалося Міністерство інформації, а в даний час там знаходиться Національне управління охорони спадщини. У великому залі проходять з'їзди, конференції екологів і зборів мистецтвознавців. У галереї нерідко проводяться виставки творів мистецтва.

Ледебурський палац, побудований з цегли, являє собою зразок архітектури епохи Відродження. Однак згодом після перебудови 1787 року під керівництвом чеського архітектора Палліарді палац придбав деякі риси празького класицизму і пізнього бароко. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело  

Как добраться к точке: 
Valdštejnské náměstí 162/3
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry