м. Прага. Петршинська вежа.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Башня,
    • Technogenne obiekty

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Петршинська вежа була зведена на однойменному пагорбі Праги на висоті 324 метри над рівнем моря за пропозицією Клуба чеських туристів після відвідання Всесвітньої виставки в Парижі 1889 року, і є подобою Ейфелевої вежі.

Будівельні роботи були започатковані 16 березня 1891 року, а вже 20 серпня відбулося урочисте відкриття вежі на Петршині. В 1953 році на Петршинській вежі була встановлена телевізійна антена, і висота башти, таким чином, зросла ще близько на 20 метрів. Це був перший телевізійний ретранслятор у Чехії. Телекомунікаційні функції Петршинська вежа виконувала до 1998 року, поки не була відкрита нова телевежа в Жижкові.

У 1999 році на Петршинській вежі здійснювались реставраційно-відновлювальні роботи.

Вежа має цільний  сталевий каркас, в її ядрі — восьмигранна труба, усередині якої міститься ліфт. Висота Петршинської вежі становить 63,5 метри, вага первинної конструкції сягає 170 тонн.

Дістатися вежі можна пішки — здійнявшись сходами, що мають 299 східців, або фунікулером.

Петршинська вежа має 2 оглядових майданчика, горішній з них — на висоті 55 метрів, звідки відкривається чудова панорама на Прагу та її головні пам'ятки, мальовничі пагорби та околиці.

Для огляду в теперішній час Петршинська вежа відкрита від 10-00 до пізнього вечора від квітня по жовтень, а в інші місяці лише вихідними з 10-00 до 17-00. Нині на нижньому рівні вежі розташовані сувенірні крамнички й невелика кав'ярня. У теперішній час Петршинська вежа є видатним туристичним об'єктом чеської столиці.

 Джерело

 

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry