м. Прага. Універмаг Хааса.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Побудований в 1869-1871 роках як перший сучасний універмаг в Празі. Первинно середньовічний будинок куплений в 1869 році віденською компанією Haas and Sons (продаж килимів та оббивних тканин). Нова будівля збереглася без істотних змін до цього дня. Будинок був зведений за проектом датсько-австрійського архітектора Теофіла Хансена. Будівельниками були Альфред Кірпал і Алес Лінсбауер.

Чудовий історичний фасад пізнього північно-італійського ренесансу приховує технічно досконалі підлоги і сходи з чавунними колонами і сталевими балками. Алегоричні скульптури Джозефа Фрейнда «Наука, торгівля, промисловість і мистецтво» розміщені на карнизах виступу над рифленими колонами фасаду високого поверху між напівкруглими вікнами. У середній аркаді герб з літерами HAS, викладений між двома грифонами.

Над виступом центральній консолі, що закінчується фасадом, знаходиться мансардна балюстрада. За стінами по периметру є вбудована металева конструкція, яка дозволила максимально відкрити внутрішній простір при доступі денного світла через великі вікна спереду.

 Велика частина будівлі зайнята під крамницю компанії Benetton. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

Как добраться к точке: 
Na Příkopě 847/4
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry