Варшава. Пам'ятник маленькому повстанцю

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Обелиск (Мемориал),
    • Pomniki

Ocena: +5 / 1 participant / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • PolskaWojewództwo mazowieckieWarszawa
Opis

Пам'ятник маленькому повстанцю - пам'ятник, розташований на вулиці Підвале  біля зовнішньої оборонної стіни Старого міста у Варшаві . Вона відзначає наймолодших учасників Варшавського повстання.
Пам'ятник був спроектований Єжи Ярнушкевичем у 1946 році , коли він вивчав скульптуру у Варшавській академії образотворчих мистецтв . Сама скульптура була створена в майстерні Управління реконструкції столиці. 
Ініціативою встановлення пам'ятника наймолодшим учасникам Варшавського повстання стали скаути  в рамках святкування 15-ї річниці видачі прапора. Гроші для покриття витрат ,  пов'язаних з роботою , пов'язані з установкою і виготовленням пам'ятника (близько 1 млн злотих ) були зібрані скаутами.
Відкриття пам'ятника 1 жовтня 1983 року відбулося у формі урочистого скаутського збору. Відкриття було зроблено в присутності сотень скаутів з Варшави та інших польських міст, а також представників влади і жителів столиці.
Бронзова скульптура зображує хлопчика у німецькому стахельмі, з орлом і біло-червоною стрічкою, в занадто великих черевиках і пальто з кулеметом над плечем.
Пам'ятник був розміщений на останках восьмого бастіону напівкруглої зовнішньої окружності оборонних стін Старого міста.
На стіні біля пам'ятника є пам'ятна табличка з червоного пісковика з скаутським хрестом і фрагментом популярної повстанської пісні «Варшавські діти».

Джерело

Как добраться к точке: 
Варшава, вул. Підвале
Raporty
Portret użytkownika olanko
2 Zdjęcia
olanko
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry