м. Прага. Монастир домініканців.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Монастырь,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Будівництвом монастиря в стилі бароко, розпочатим в 1663 році, займався видатний італійський архітектор Карло Лураго, якого пізніше замінив його земляк Джованні Доменіко Орсі. Заключний етап будівництва припадає на початок XVIII століття, хоча пізніше все ж були здійснені незначні зміни в екстер'єрі та інтер'єрі, а північна частина комплексу - скоригована в першій половині XIX століття.

Просторово Домініканський монастир займає витягнуту трапецієподібну ділянку в безпосередній близькості від церкви св. Іллі. Будівля з великим внутрішнім двором, розділеним на дві частини поперечним крилом, досягає висоти двох поверхів, за винятком північно-східній частині, де надбудували третій поверх.

 Серед відносно простих барокових фасадів монастиря варто виділити портал в стилі раннього бароко на Ялівцевій вулиці, історичні інтерпретації на вулиці Гусовій і вхідні портали першої половини XIX століття на Йільській вулиці.

Інтер'єр монастиря також зберіг риси бароко. Так, на першому поверсі будівлі можна побачити склепіння в ранньобароковому і готичному стилях, арочні проходи і сходи епохи Відродження. На особливу увагу заслуговує монастирська трапезна з ліпниною і розписною стелею, а також бібліотека з не менш вражаючим ліпним оздобленням і книжковими шафами в стилі бароко. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

Как добраться к точке: 
Husova 234/8
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry