Памятник Людвігу Гольбергу в Осло

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Pomniki,
    • Скульптура (Изваяние)

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • NorwegiaAkershusOslo
Opis

Людвіг Гольберг (норв. Ludvig Holberg;  1684 - 1754) — видатний данський та норвезький діяч епохи Просвітництва, філософ, історик, письменник, основоположник новітніх літератур — данської і норвезької, засновник національного данського театру.
Влітку 1702-го Гольберг закінчив у Бергені латинську школу й вступив до Копенгагенського університету, де спершу студіював теологію, а тоді право, історію й класичну філологію, заробляв на життя як репетитор студентів.
Потім Гольберг пішов пішки до Аахена, тоді в такий самий спосіб повернувся до Голландії й весь рік вів життя волоцюги. У1705-му він перебрався до Крістіансанна, де викладав музику та французьку мову, вирушив до Оксфорда, на прожиття заробляв навчанням гри на скрипці та флейті. У 1708-му Гольберг повернувся до Копенгагена з чернеткою великого рукопису, Влаштувався працювати домашнім учителем. У 1714 вирушив за кордон, дійшов пішки до Парижа, Марселя. Весь цей час він жив у нестатках, часто хворів.
У 1717 Гольберг став професором Копенгагенського університету й викладав логіку та метафізику, у 1720—1730 вів курс латинської літератури, а тоді очолив кафедру історії. У 1735—1736 роках був ректором Копенгагенського університету.1747 року Людвіг Гольберг став бароном і заповів баронський маєток на поновлення і підтримання діяльності Академії.

Джерело тексту та портрету Людвіга Гольберга 1752 р.

 

Как добраться к точке: 
Осло, Johanne Dybwads plass 1
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry