Норвезький національний театр в Осло

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Театр,
    • Infrastruktura,
    • Więcej 100 lat,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • NorwegiaAkershusOslo
Opis

Норвезький національний театр (норв. Nationaltheatret) — драматичний театр, відкритий в столиці Норвегії Осло в 1899 році.
Театр був відкритий у спеціально для нього збудованому будинку на вулиці Карла-Юхана. Автор проекту будівлі театру архітектор Хенрік Булл (норв. Henrik Bull). У 1983 році будівлю театру було визнано об'єктом культурної спадщини.
У день відкриття 1 вересня грали комедію Людвіга Хольберга, на другий день була драма Генріка Ібсена «Ворог народу», на третій день драма Б'єрнсона«Сігурд Хрестоносець». Протягом цих трьох вечорів були присутні Б'єрнсон, Ібсен і король Швеції і Норвегії Оскар II.
Театр був заснований за приватною ініціативою і спершу існував виключно на приватні кошти.
На сцені театру ставилися видатні твори зарубіжних і національних драматургів: «Варавва» Нурдаля Гріга (1927), «Професор Мамлок» Вольфа (1935), «Кат» Лагерквіста (1935), «Мати» Чапека (1940 ) та інші.
Коли Норвегія була окупована нацистською Німеччиною театр використовувався як казарма для розміщення гітлерівських солдатів. Пізніше окупаційна влада змусили поставити кілька вистав німецьких авторів, а також опер Вагнера і оперет німецькою мовою. Декілька працівників театру були звільнені з театру і заарештовано.

Джерело

 

 

Как добраться к точке: 
Осло, Johanne Dybwads plass 1
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry