м. Відень. Будинок промисловості.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: +5 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • AustriaWiedeńWiedeń
Opis

Будинок промисловості у Відні є одним з найбільш яскравих прикладів архітектурного стилю, названого «пізній історизм». Будівля розташована поруч з віденською "Рінгштрассе", кільцевою дорогою навколо старого центру міста.

Будинок промисловості, спроектований архітектором Карлом Кенігом, був побудований між 1906 і 1909 роками. Монументальна будівля, в який переважає чітка лінійність, побудована за зразком римського стилю 17 століття. Простий наріжний фасад виконаний з елементів історизму 19-го століття, але на відміну від будівель, побудованих уздовж Рінгштрассе до початку століття, в ньому відсутні декоративні скульптури.

Будинок промисловості був одним з останніх у Відні будівель з кам'яної кладки. Його фасад облицьований пісковиком Leitha з кар'єру біля Штотцінга в Бургенланді. В якості основи для стін використовувалися вапняк з регіону Маннерсдорф, а також граніт. Дах був виготовлений ​​з плит Eternit, нового покрівельного продукту, запатентованого в 1901 році.

Чотириповерховий будинок вінчає величезний тричастковий фасад з кам'яними балюстрадами і литими цинковими вазами з обох сторін. На фасаді напис «Присвячений промисловості Австрії». Над написом величезний кам'яний картуш. Він зроблений з блоку об'ємом 42 кубічних метра і показує рельєф Гефеста в позі мислителя.

Представляючи силу в поєднанні з розумом, грецький бог Гефест є символом промисловості і єдиним богом, який також був ремісником. Досвідчений коваль, він служив людській цивілізації своїми творіннями, одним з його шедеврів був герб Ахілла. Він є символом промисловості.

Будинок промисловості був урочисто відкритий імператором Францем Йосипом 25 березня 1911 року. Увечері того ж дня в державних залах нового будинку зібралися 500 гостей, включаючи представників імператорського двору, муніципальної адміністрації, органів державної влади та промисловості, щоб відсвяткувати цю подію.

Джерело

Как добраться к точке: 
Schwarzenbergplatz 4
Raporty
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry