Костел Сестер Візітанток у Варшаві

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Памятник архитектуры,
    • Pomniki,
    • Костел,
    • Больше 100 лет,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: +5 / 1 participant / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • PolskaWojewództwo mazowieckieWarszawa
Opis

Церква Візітанток, повна назва Костел Сестер Візітанток під патронатом св. Юзефи Обручниці Непорочної Матері Божої —  костел у стилі пізнього бароко у Варшаві , зведений поетапно у 1728–1733 та 1754–1762 роках за проектом Бенедикта де Ренара Кароля Бея , а після 1754 року Якуба Фонтани.
Храм розташований у монастирському комплексі Візітанток на вулиці Краківське передмістя, 34. Належить до парафії Святого Хреста.
Сестер -візитантів привезла з Франції до Польщі Людвіка Марія Гонзага. У 1654 році вона ввела монахинь у невеликий монастир. У 1728 р. почалося будівництво нового храму в сучасному вигляді. Автором фасаду і великого вівтаря був Ефраїм Шрьогер . 15 серпня 1761 року тут відслужили першу месу, а 20 вересня костел освятив київський єпископ Юзеф Анджей Залуський. 
Падіння склепінь костелу в 1765 році призвело до необхідності зведення контрфорсів. З тих пір храм зберігся в незмінному вигляді, лише деякі елементи були додані в інтер'єрі. Храм і монастир є одними з небагатьох пам'яток Варшави, які не постраждали під час Другої світової війни. 
Фасад костелу є одним із найцікавіших елементів будівлі. Його нижня частина, ймовірно, є роботою Чарльза Бея. Верхня частина фасаду  пласка, її авторство приписують Ефраїму Шрегеру або Якубу Фонтані. Над порталом розміщено герб Ордена Візітанток — пронизане стрілами серце, увінчане хрестом. На постаментах встановлено скульптури:
св. Анни, св. Йоакима, св. Івана Хрестителя і св. Йосипа. 

Джерело тексту та картини Bellotto 1780 р.




Как добраться к точке: 
Krakowskie Przedmieście 34, Warszawa, Польща
Raporty
Portret użytkownika olanko
2 Zdjęcia
olanko
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry