Пам'ятник Героям Варшави

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Обелиск (Мемориал),
    • Памятник воинам-землякам,
    • Памятники монументального искусства,
    • Pomniki

Ocena: +5 / 1 participant / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • PolskaWojewództwo mazowieckieWarszawa
Opis

Пам'ятник Героям Варшави (Pomnik Bohaterów Warszawy) — величний монумент, встановлений в м. Варшава, столиці Польщі в Середмісті, на вул. Новий Проїзд поруч з тунелем траси W-Z.
У липні 1956 року влада Варшави вирішила спорудити пам'ятник героям польської столиці — борцям з німецькими окупантами під час Другої світової війни 1939—1945 рр. Був оголошений конкурс на кращий проект монумента, який викликав дискусії і суперечки у громадськості і фахівців. Згодом проводилося кілька таких конкурсів. Переможцем конкурсу став пам'ятник, автором якого був скульптор Мар'ян Конечний. Пам'ятник був відлитий Глівіцьким заводом і урочисто відкритий 22 липня 1964 року в центрі Варшави, на Театральній площі.
У листопаді 1995 року пам'ятник був знятий з постаменту і переміщений. У грудні 1997 статуя була встановлена на новому постаменті в сквері біля траси W-Z на схилі. Нове розміщення дозволяє добре бачити пам'ятник здалеку. Пам'ятник являє собою символ міста — Варшавську сирену — Ніку, направлену в бій з мечем у правій і піднятою в заклику лівій руці. Пам'ятник складається з 56 частин і важить 10 тонн. Статуя виконана з патинної бронзи встановлена на залізобетонному постаменті і разом з цоколем має висоту 14 м. На постаменті напис польською мовою: «Героям Варшави. 1939—1945».

Джерело




 

Как добраться к точке: 
Nowy Przejazd, Warszawa, Польща
Raporty
Portret użytkownika olanko
3 Zdjęcia
olanko
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry