Копенгаген. Амалієнборг

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Памятники монументального искусства,
    • Памятники,
    • Улица (площадь, переулок),
    • Инфраструктура,
    • Дворец,
    • Больше 100 лет ,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: +5 / 1 участник / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • ДанияСтоличная областьКопенгаген
Описание

Амалієнборг (дан. Amalienborg) — палацовий комплекс в Копенгагені, що є резиденцією данської королівської родини і визначною архітектурною пам'яткою Данії в стилі рококо. Амалієнборг складається з чотирьох зовні подібних палаців, що оточують восьмикутну площу, в центрі якої розміщується кінна статуя короля Фредеріка V.
Назва комплексу походить від імені дружини короля Фредеріка III, королеви Софії Амалії, яка в 1673 році побудувала на цьому місці палац під назвою Софія Амалієнборг (дан. Sophie Amalienborg), що в 1689 році згорів при пожежі.
Амалієнборг був побудований в 1750-х роках як резиденції для чотирьох дворянських сімей на ділянці, яку займав палац Софія Амалієнборг до пожежі 1689 року. Проект Амалієнборгу був розроблений архітектором Ейгтведом. Палаци були однакові зовні, але різні всередині. Будівництво палаців на західній стороні площі почалася в 1750 році. Коли в 1754 році Ейгтвед помер, два західні палаци вже були завершені. Роботи над іншими палацами продовжив архітектор Лауріц де Тура відповідно до проекту Ейгтведа. Палаци були завершені в 1760 році. Після пожежі у палаці Крістіансборг у 1794 році, палаци Амалієнборгу придбала данська королівська родина.
- Палац Кристіана VII, або Палац Мольтке, був зведений у 1750—1754 роках для лорда Мольтке. Коли данська королівська родина залишилися без даху над головою після пожежі в Крістіансборзі, король Кристіан VII купив палац.
Після смерті Кристіана VII в 1808 році, Фредерік VI використовував палац для свого королівського двору. Міністерство закордонних справ використовувало частину палацу у 1852-1885 роках. З 1885 року палац використовувався виключно для розміщення гостей і церемоніальних цілей.
Однак, протягом коротких проміжків часу, в палаці розміщувався кронпринц Фредерік IX і наслідна принцеса Інгрід, а також королева Маргрете і принц Хенрік під час реставрації своїх палаців. У 1971-1975 роках в палаці розташовувалася дитяча кімната для принців Фредерік і Йоахіма, а в подальшому тут для них був створений навчальний клас.
- Палац Кристіана VIII, відомий також як палац Левецау (дан. Levetzau), був побудований в 1750-1760 роках для таємного радника Кристіана Фредеріка Левецау. Принц Фредерік, придбав палац у 1794 році і доручив художнику і архітектору Миколі Абілдгорду модернізувати палац у новому стилі французького ампіру. Коли Принц Фредерік помер в 1805 році, його син князь Кристіан взяв на себе справи пов'язані з модернізацією палацу. У 1839 році, принц став королем Крістіаном VIII, а палац згодом отримав назву Кристіана VIII.
- Палац Фредеріка VIII, або палац Броккдорффа, побудований для барона Йоахіма Броккдорффа у 1750-1760 роках під керівництвом Нільса Ейгтведа. Проект будівництва був завершений в 1754 році головним зодчим Лауріцом де Тура. Після смерті Брокдорфа в 1763 році палац придбав лорд Мольтке, який через два роки продав палац Фредеріку V.
З 1767 року в палаці розміщувалася Національна військова академія, а з 1788 року — Військово-морський коледж. Стелю бенкетного залу понизили, щоб зал можна було використовувати для тренувань. Після битви при Копенгагені в 1801 році, країні була необхідна більша кількість курсантів. Брак простору в коледжі був вирішений шляхом додавання поверхів всередині палацу, що в інших палацах було зроблено кількома роками раніше.
В 1869 році до палацу переїхав наслідний принц Фредерік, який в 1906 році став королем Фредеріком VIII. Згодом палац був названий його ім'ям.
В 1935—1936 роках палац був реконструйований як резиденція для спадкоємця престолу Фредеріка (згодом Фредеріка IX) і його дружини принцеси Інгрід. Королева Інгрід мешкала в палаці до своєї смерті в листопаді 2000 року.
Палац Фредеріка VIII знов був ретельно реконструйований у 2004—2010 роках. Тепер є резиденцією спадкоємця престолу Фредеріка і його дружини принцеси Марії.
- Палац Крістіана IX або палац Шака був розпочатий в 1750 році за проектом Ніколая Егтвед. Після його смерті спорудою спочатку керували архітектори Крістіан Джозеф Зубер, а згодом Філіп де Ланге. Затримка будівництва привела до того що, що інтер'єри були з більш новим стилем, ніж інші три палаци.
У 1863 році особняк був наданий Крістіану ІХ. Він жив тут до своєї смерті в 1906 році, У 1967 році особняк зазнав капітального відновлення для принцеси Маргрет та принца Генріка. Зараз королева Маргрет використовує особняк як резиденцію.

Джерело

Как добраться к точке: 
Копенгаген, Амалієнборг
Отчёты
Аватар пользователя butilkavodi
1 Фото
butilkavodi
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу