м. Київ. Будинок № 16 по вул. Інститутській

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: +5 / 1 participant / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaKijów obwódКиїв
Opis

П'ятиповерховий, цегляний, покритий геразитовим тиньком, трисекційний, з парадними і чорними сходами. Квартири три- і чотирикімнатні, відзначаються комфортністю і логічністю планування. Мальовничості споруді надає запроектований з боку вулиці широкий курдонер. Композиція головного фасаду симетрична. Його архітектурні деталі та окремі фрагменти вирізняються графічністю рисунка й продумані з урахуванням нефронтального сприймання.

Пластиці фасаду властива горизонтальність основних членувань. Центральна вісь підкреслюється ступінчастим фронтоном, у якому влаштована декоративна ніша з вазою.

Вирішення дворового фасаду відбиває функціональне планування будинку. Основним архітектурним акцентом на його площині є об'єми сходових кліток, що виступають, з прилеглими до них балконами. Дворовий простір, утворений разом із двома сусідніми будинками, упорядковано й озеленено.

Будинок виділяється характерним просторовим вирішенням, пошуками архітектурного образу на основі класицистичних форм. Пам’ятка архітектури.

Джерело

На фасаді будинку встановлено меморіальні дошки М.Є.Сиваченку, 

А.Б.Солов’яненку,

Д.З.Білоколосу

та О.С.Леваді

Как добраться к точке: 
Інститутська, 16.
Raporty
Portret użytkownika butilkavodi
1 Zdjęcia
butilkavodi
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry