м. Прага. Будинок «У вола».

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: +4 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Ранньосередньовічний, готичний і пізньоготичний будинок, перебудований до 1540 року.  Назва «У Вола» виникла в XV столітті, коли будинок був названий на честь його власника Охса (Ochs), проте він був також відомий під назвами «У Смертоша» (U Smertošů) і «У Білого лева» (U Bílého lva). Зміна його вигляду в стилі ренесанс була зроблена в 1609 році після того, коли у будинку з'явився новий власник Мартін Смертош молодший.

Близько 1740 р. проведена велика реконструкція в стилі бароко. З тих пір на фасаді зберігся щит в стилі раннього бароко. Спочатку зберігся і готичний портал з XV століття, в 1935-1936 роках він був перетворений в вітрину при змінах, що проведені архітектором Карелом Роштіком (Karеl Roštík) для тодішнього власника торговця тканинами Кінцля (Kyncl).

На розі будівлі на другому поверсі в ніші стоїть зроблена з піщанику копія статуї святого Йосифа, виготовлена ​​Лазарем Відманном (Lazar Widmann) в період після 1750 року.  Оригінал не зберігся. За допомогою двох арок будинок з'єднаний через вулицю Мелантріхову зі Штепановським (Štěpánovský) будинком, розташованим навпроти. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

Как добраться к точке: 
Staroměstské náměstí 462/27, Melantrichova 462/21
Raporty
Portret użytkownika vv
2 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry